Rețete

Curcan la grătar cu roșii uscate, rodie și orez mediteranean

Curcan la grătar cu roșii uscate, rodie și orez mediteranean
  • Porţii
    4
  • Pregātire
    10min
  • Preparare
    15min
  • Total
    25min

Ingrediente

  • 1 piept de curcan mare
  • 2 pumni de roşii uscate
  • 4 pumni de mazăre congelată
  • 1 castravete
  • 4 pumni de semințe de rodie
  • 2 pumni de frunze de pătrunjel
  • 2 pachete de orez mediteranean integral Uncle Ben’s sau orez cu roşii și busuioc

Preparare

  1. Tăiați pieptul de curcan pe lungime, în jumătate, și ungeți-l ușor cu ulei.
  2. Așezați curcanul pe grătar și lăsați la gătit pentru 5 minute pe fiecare parte.
  3. În timp ce se gătește curcanul, tăiați cubulețe roşiile uscate, pătrunjelul și castravetele.
  4. Rulați rodia pe un tocător, pentru ca semințele să iasă mai ușor. Tăiați rodia în două, apoi, cu ajutorul unei linguri mari, loviți coaja rodiei, până ies toate semințele.
  5. În cuptorul cu microunde, într-un vas rezistent, puneți mazărea și 10 linguri de apă caldă, după care lăsați mazărea la microunde pentru 2 minute, scurgeți apa și dați deoparte vasul.
  6. Încălziți orezul Uncle Ben’s.
  7. După ce curcanul s-a gătit complet, tăiați-l în fâșii de câte 1 cm.
  8. Într-un vas mare, puneți toate ingredientele și amestecați-le pentru a face o salată, serviți-o și savurați-o.