Rețete

Vinete provensale cu brânză proaspătă și cimbru

Provánszi padlizsán friss sajttal és kakukkfűvel
  • Porţii
    4
  • Pregātire
    20min
  • Preparare
    20min
  • Total
    40min

Ingrediente

  • 200g sos Provensal
  • 2 vinete
  • 100 g brânză proaspătă (brânză din lapte de capră, oaie sau vacă)
  • Ulei de măsline virgin
  • Sare
  • Cimbru proaspăt
  • Pâine proaspătă

Preparare

  1. Tăiaţi vinetele în felii cu grosimea de 1cm, asezonaţi cu sare și lăsaţi să stea timp de 15 minute.
  2. Ștergeţi feliile cu prosoape de hârtie.
  3. Întindeţi uleiul pe vinete cu o pensulă și gătiţi-le lent la grătar în tigaie, pe ambele părţi, până se înmoaie.
  4. Păstraţi feliile de vinete calde, de exemplu, în cuptor.
  5. Serviţi-le garnisite cu sos și presărate cu brânză zdrobită și cimbru. Serviţi cu pâine proaspătă.